Cada vegada són més els fisioterapeutes que surten de les universitats catalanes amb una major incertesa de quin ha de ser el seu camí com a professionals dins l’àmbit de la Fisioteràpia. Si agafem les estadístiques sobre l’estat actual de la professió, realitzades pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, veiem la sobresaturació de diferents àrees i sectors, i la mancança en d’altres.

 

Per fer front a aquest problema de la nostra professió i entenent la importància actual de garantir l’expertesa i afavorir l’especialització a nivell professional per oferir millors serveis, ha arribat l’hora que la societat i els departaments de salut coneguin una nova línia de tractament, que encara que, existent, mai se li ha donat la importància que se li són en d’altres països. Estem parlant de la Fisioteràpia Aquàtica Especialitzada.

 

Hem de poder tenir bons fisioterapeutes aquàtics per tal que aquest àmbit d’actuació es professionalitzi i, per fer-ho, no hi ha res millor que formar els fisioterapeutes que vulguin introduir-se en el món de la recuperació a través del medi aquàtic.

 

El Grup de Treball de Fisioteràpia Aquàtica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya – UFAE, ha programat aquest curs que proporcionarà les eines necessàries perquè el fisioterapeuta pugui obtenir el màxim rendiment del seu treball emprant el medi aquàtic.

Cada vegada són més les consultes socials als serveis de Fisioteràpia sobre quina activitat física seria recomanable desenvolupar com a persona física amb alteracions del seu estat de salut.

Aquesta formació pretén ser el punt de partida i el pilar, de futurs mòduls clínics específics per tal de dotar al fisioterapeuta de tots els coneixements necessaris per poder portar a la pràctica el desenvolupament de la seva competència professional i resoldre amb eficàcia i responsabilitat un dels problemes de salut actuals i futuribles de la nostra societat com és la inactivitat física i les seves derivades o efectes secundaris.