El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya vol iniciar una campanya d’apropament de la Fisioteràpia a aquelles persones amb discapacitat o dependència i que, per situació d’exclusió social, no poden rebre aquest tipus de servei. El projecte es basa en portar fisioterapeutes col·legiats voluntaris a les zones on siguin les persones necessitades i realitzar l’acció terapèutica. Per tal de poder impulsar aquesta campanya que porta per nom “Fisioteràpia en exclusió social” és essencial que els col·legiats interessats rebin una formació que els introdueixi en el món del voluntariat tant a nivell general com a nivell específic del voluntariat en l’àmbit de la pobresa.

Després de veure la gran acceptació que ha tingut el curs sobre Cooperació Internacional en Fisioteràpia, és el moment d'aprofundir més en una de les tasques que pot desenvolupar un Fisioterapeuta dins d'aquest àmbit d'actuació. Les eines que adquiriras a través de la  Gestió de Projectes Associatius és un dels requisits fonamentals per apendre a planificar, redactar i gestionar un projecte de Cooperació Internacional. 

A través de la formació virtual volem oferir al futur voluntariat en fisioteràpia els coneixaments inicials i necessaris de la cooperació internacional. Des de la emergència a la cooperació al desenvolupament definirem el paper i els objectius a desenvolupar del Fisioterapeuta a partir del coneixament de la clínica habitual i les característiques socioambientals dels diferents projectes i models de cooperació.